Недвижимите имоти във Франция са най-надценени

1000
Недвижимите имоти във Франция са най-надценени

В специален доклад публикуван вчера рейтинговата агенция Fitch Ratings определи пазарите на недвижими имоти на Великобритания, Дания и Нова Зеландия, като най-податливи на евентуални сътресения в резултат на високите лихви.

Въз основа на рекордното ниво на задлъжнялост на домакинствата, повишението на лихвите пазарите на недвижими имоти в посочените страни биха били най-чувствителни и податливи към сътресения в цените на недвижимите имоти, коментират от агенцията.

Като най-волатилен се определя пазара на Нова Зеландия, следван от този на Дания и Великобритания на трето място. Като най-слабо волатилни се определят пазарите на недвижими имоти в Япония, Германия и Италия.

Въз основа на оценката на имотните пазари, като надценени, според редица финансови показатели, както и на покупателната способност на населението, агенцията определя Франция като най-надценен пазар на недвижими имоти сред развитите индустриални страни.

Непосредствено след нея в негативната класация се нареждат Великобритания и Нова Зеландия. Причината за това тези пазари да се определят като "надценени" е силният ръст в цените на имотите им през последните няколко години, изпреварващ този на покупателната способност и цените на наемите.

Имотните пазари на страни, като САЩ и Испания се определят като по-малко рискови въз основа на посочените критерии , въпреки че изследването не обхваща очакваното предлагане на нови жилища, което безспорно оказва значително въздействие върху цените на имотите.

По отношение на най-голям риск свързан със значителната задлъжнялост на домакинствата, Норвегия се определя, като най-волатилната страна, следвана непосредствено от Нова Зеландия, Австралия, Дания, Финландия и Швеция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg