Стабилният ръст на наемите на офис площите в Лондон се очаква да се запази през тази година

456
Стабилният ръст на наемите на офис площите в Лондон се очаква да се запази през тази година

Наемите на офис площи в Централната част на Лондон ще продължат да се повишават през тази и следващата година, прогнозира една от водещите британски имотни агенции Knight Frank.
Наблюдаваната завишена инвестиционна активност във финансовата столица на Великобритания се очаква да продължи и през настоящата година.

Според прогнози на имотната агенция, цените на наемите на офис площите в Лондон се очаква да се повишат с 13.6% към края на четвъртото тримесечие на настоящата година до ниво от 62.5 паунда за квадратен метър и да нараснат с нови 8% през следващата година.

За сравнение, към края на четвъртото тримесечие на миналата година средната цена на наема в Лондон е била в размер на 55 паунда за квадратен метър.

Цената на наемите в Уест Енд се очаква да се повишат с 16.7% през тази година до 105 паунда на квадратен метър.

За седма поредна година Лондон спечели приза за най-скъп град в света по отношение на офисите, като с най-високите наеми са били офисите в квартала West End, посочи десетата годишна класация на британската имотна агенция DTZ - Global Office Occupancy Costs (GOOCs).

Стабилният ръст на световната икономика е довел до продължаващо засилено търсене на офис площи, като по цени Великобритания и останалите западноевропейски държави продължават да доминират сред десетте най-скъпи дестинации за офиси в света.

Пазарът на офис площи в Лондон се очаква да продължи да привлича най-засиления интерес сред инвеститорите, поради изключително високата ликвидност на пазара и желанието на заетите във финансовата сфера да инвестират значителните си доходи както от бонуси, така и от заплати.

Въз основа на трендовете в пазара на офис площите в Лондон от британската имотна агенция прогнозират, че около 40% от офис площите в столицата, които в момента са в процес на застрояване, ще бъдат отдавани под наем още във фазата на строителство.

Предлагането остава относително ограничено, което според специалистите в сектора няма да доведе до опасенията на голяма част от пазарните участници за "пукане на балон". Неясна обаче остава визията за 2009 и 2010 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg