Все по-бързо се развива секторът на недвижимите имоти в Русия

590
Все по-бързо се развива секторът на недвижимите имоти в Русия

Приемането на закона за земята и имотите в Русия през 2001 г., беше една от ключовите реформи, които спомогнаха за бързото развитие на търговския сектор в Русия в последните няколко години, пише property-magazine.eu.

Икономическият ръст и увеличаването на брутния вътрешен продукт, които Русия постига също благоприятстват за привличането на чужди капитали. Приходите на компаниите в сектора се увеличават с всяка изминала година.

Най-привлекателни за големите международни инвеститори в сектора в Русия са най-вече големите градове. В послдените няколко години покупателна способност на нселението, особено в столицата Москва значително се увеличи. Броят на милиардерите там вече надминава 100, а на милионерите е около 500 хил.

В последните няколко години обаче започва да се наблюдава засилване на интереса и към по-малките региони, отчитат от агенциите за недвижими имоти. Причините за това са по-ниските нива на наемане на площи, както и възможностите за развитие на пазари, които не са пренаситени и няма голяма конкуренция.

В последните няколко години започнаха да се изграждат все по-големи както търговски, така и жилищни комплекси. Столицата на страната Москва е с едни от най-високите цени на жилищната площ в целия свят.

Очакванията за следващите години са чуждестранният интерес към търговския сектор да се повишава все повече, споделят водещи агенции в сектора. Редица от големите строителни компании изграждат свои мрежи в страната, като представителства има не само в големите градове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg