70% от инвеститорите в имоти в Германия ще увеличат инвестициите си през 2008 г.

563

70% от инвеститорите на пазара на недвижими имоти в Германия имат желание да увеличат размера на инвестициите си през настоящата 2008 г. , сочат данните от последното проучване на Estavis, цитирано от property-magazine.eu.

Данните показват още, че 42% от всички компании представени на германския пазар на недвижими имоти са увеличили инвестициите си след ипотечната криза. От друга страна 27% са прекратили окончателно инвестициите в недвижимо имущество вследствие на кризата.

Около 70% от компаниите имат намерение да фокусират бъдещите си инвестиции най-вече в сектора на търговските имоти, сочат още данните от проведеното проучване.

В тази група са включени и инвестициите в хотели, логистични, офис и търговски площи. За поредна година най-популярни сред инвеститорите на германския пазар са търговските центрове и специализираните магазини.

Едва 9% от инвеститорите са изявили желание да насочат инвестициите си в строеж на жилищни имоти.

Над 50% от всички предпочитат проекти в големите градове, 37% в градовете с население до 500 хил.души, 19% предпочитат градовете да са с над 1 млн. души население.

Около 80% от всички, очакват да успеят да си възвърнат парите най-много след 1 година, а останалите очакват да са на печалба най-малко след 2-3 години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...