9 919 строежа е проверила ДНСК за миналата година

712
9 919 строежа е проверила ДНСК за миналата година

9 919 строежи и обекти е проверила за миналата година Дирекцията за национален строителен контрол за установяване законосъобразността на извършеното строителство, въвеждане в експлоатация и ползването им. Това сочат данните от доклада за дейността на дирекцията за 2007 година.

От дирекцията са издали 436 заповеди за спиране изпълнението на строежи или части от тях, които се извършват без одобрени инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж.

Нарежданията за премахване на незаконни строежи или части от тях са 1 107. От ДНСК са изпълнили 323 заповеди за премахване на незаконни строежи.

От дирекцията са издали 4200 разрешения за ползване на строежи.

Реализираните вземания от влезли в сила наказателни постановления са в размер на 1 258 999 лв.

Събраните такси от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и областните управители са в размер на 2 989 305 лв.

Съставени са общо 1798 акта по Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН/ за установени нарушения на разпоредбите по ЗУТ и са издадени 1842 наказателни постановления за налагане на глоби и имуществени санкции на физически и юридически лица на обща стойност 2 965 144 лв.

По образувани съдебни дела срещу административни актове на ДНСК е осъществена дейност по процесуално представителство в 4018 случая.

Общият брой жалби и преписки, постъпили в дирекцията, са 75052.

Снимка: БГНЕС фото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg