Американският бизнесмен Джонатан Манн, основен акционер в Universul, обяви намеренията си да инвестира сумата от 1 млрд.евро в два проекта в столицата Букурещ, съобщава румънският бизнес портал BusinessStandard.ro

Според данните от направеното съобщение от компанията, единият от проектите е за супер луксозен 5-звезден хотел, който ще се намира в централната част на румънската столица.

Манн вече е известен на румънския пазар за недвижими имоти. Досега е инвестирал около 500 млн. евро в няколко проекта в град Бразов, който се намира в централната част на страната, припомнят румънските медии.

Финансирането на новите проекти на Манн ще бъде от кредити от едни от най-големите гръцки банки Alpha Bank и Piraeus Bank, както и няколко американски частни фонда, става ясно още от съобщението.

За сега не е още ясно как ще се казва новият хотел и от коя световна марка ще бъде, но според данните на официални източници компанията е започнала преговори с няколко от най-големите и известни международни вериги хотели.