Британската компания Corus Distribution & Building Systems планира разширяване на своята дейност на българския пазар на строителни материали, както и в съседните страни в региона съобщава Ройтерс.

Компанията е сключила договор с българската строителна компания “Хоризонт - Иванов” ООД които предвижда строителството на център за стоманени профили в град Плевен.

Според предварителните планове и договорки британската компания има намерение да стартира своята дейност на родния пазар през втората половина на тази година.

Продуктивната гама на компанията на родния пазар ще включва производството на стоманени профили както и всякакви видове изолации за покриви и стени.

Corus Distribution & Building Systems има дългогодишен опит и е една от най-добре представените в областта на производството на стомана и строителни материали както на британския пазар така и в цяла Европа.

Британската компания е вторият по-големина производител на стомана в Европа, като отчетените приходи на компанията за изминалата година са за над 10 млрд. лири. Годишната продукцията на компанията възлиза на почти 20 млн.тона стомана.

Corus Distribution & Building Systems е дъщерна на шестия по-големина производител на стомана в света азиатската Tata Steel.