Британската компания Westhill инвестира в Румъния

851
Британската компания Westhill инвестира в Румъния

Компаниите, инвестиращи в сектора на недвижимите имоти в Румъния, стават все повече, както и проектите по-големи.

Британската строително-инвестиционна компания Westhill закупи терен с площ 60 декара в румънския град Плоещ, намиращ се на север от столицата Букурещ. Целта на закупуването е строителството на недвижим имоти на обща стойност близо 100 млн. евро.

Британската компания е направила предложение на продавача на терена - 20% участие в реализацията на новия проект плюс отделно заплащане за самия терен, което ще стане по договаряне.

Според ръководството на компанията подобна практика е изключително ефективна и в повечето случаи прави продажната цена на имоти с около 10 до 15% по-ниска за съответния купувач.

От друга страна, партньорството между компания от Великобритания и румънска, както е в този случай, е много добро и за опознаването на нашенските пазари от страна на западните компании.

За съжаление, все още повечето компании, които имат желание да развиват дейност в Източна Европа, знаят твърде малко за пазара, което е лошо за самия бизнес, смятат и от двете компании.

Освен този терен, британската компания успя да закупи и друг през 2006 г. - отново в Плоещ, които предвиждаше строителството на мол.

Общата стойност на тази инвестиция беше за повече от 140 млн. евро, като включваше и построяване на прилежащата инфраструктура и облагородяване на земята около новия търговски център.

Въпреки че все още не е завършен, около 50% от наемните площи, които ще предлага молът, вече са наети, уточняват от инвеститора. Британската компания има намерение да продаде целия търговски център на местна румънска компания, след като бъде окончателно завършен.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg