Най-новият съвместен проект на една от водещите компании в сектора на недвижимите имоти в Абу Даби – ALDAR и Националната корпорация за туризъм и хотелиерство се казва Coconut Island.

Първокласният проект на изкуствен остров ще се намира на запад от столицата на Обединените арабски емирства. Coconut Island включва както няколко хотела и почивни вили, така и затворен комплекс от луксозни вили и апартаменти, съобщава gowealthy.com.

Проектът на комплекса е дело на известната в повечето арабски страни фирма - RW Armstrong & Associates. Тя ще наблюдава от близо цялостното изграждане на обекта и точното изпълнение на всички дизайнерски елементи и части.

Според първоначалните планове се очаква работите по изграждането на целия проект да завършат до началото на 2011 г. Въпреки кратките срокове, всички строителни работи ще бъдат строго съблюдавани.

Голяма част от външния и вътрешен дизайн на сградите и прилежащите градини и зелени площи ще бъдат уникални. Целият остров ще бъде осеян с множество кокосови палми, както, впрочем, е и името.

Плановете на инвеститорите предвиждат Coconut Island да стане дом на първия в Абу Даби световно известен курорт - Ritz Carlton. Той ще разполага с 160 луксозни стаи, апартаменти със собствена сауна и джакузи, няколко хотела, предлагащи различна национална кухня, както и собствен яхт-клуб.

Естествено, една от услугите, която ще се предлага на клиентите с дълбоки джобове, е наемането на яхта за частни пътувания с екипаж и капитан.

Абсолютно всички плажове на изкуствения остров ще бъдат снабдени с естествен пясък, обградени от тюркоазено чисти води, предлагащи невероятни условия за почивка и релаксация на тези, които могат да си го позволят.

Снимка: gowealthy.com