Международният консултант Colliers International има намерение да подкрепи първата международна конференция в сферата на недвижимите имоти в Албания, съобщава property-magazine.eu.

Международната конференция ще се проведе на 13 и 14 този месец в хотел Tirana International Hotel, разположен в столицата на страната – Тирана.

Организатори на събитието са хърватската компания Filipovic Business Advisory, заедно с ikubINFO Business Advisory и Института за изследване и преустройство на градската среда на Албания.

Colliers е единственият международен консултант в сферата на недвижимите имоти, който има офис в Албания, заявява Филип Бей - регионален директор на Colliers International за югоизточна Европа.

Ние вярваме, че страната има невероятно благоприятно бъдеще в сектора на недвижимите имоти и ще предложи много възможности за инвестиция“ - заявява още той.

На конференцията се очаква да бъдат разгледани и обсъдени различните възможности за развитие на сектора на търговските центрове за продажба на дребно, както и възможностите за инвестиция.