Завръщането на много студенти и работещи в София сред края на летния сезон активизира пазара на наемане на жилища. Големият брой оферти и ниските цени предоставят големи възможности за избор пред бъдещите наематели.

Най-ниски са наемите на едностайните жилища в кварталите Люлин и Надежда, където средната наемна цена в някои от частите е под 3 евро за кв м., сочи справка в imoti.net.

Ако търсите квартира в централната част на столицата - средния наем в момента е 5.61 евро за кв. м., а най-високи са наемите в престижните квартали Лозенец и Иван Вазов, където средните наемни нива са 8.66 и 7.69 евро за кв. м.

Общият брой на офертите в двата панелни комплекси в imoti.net е 52 при среден наем от 4.15 евро за кв. м.

Най-евтиния едностаен апартамент, които в момента се предлага в най-големия жилищен комплекс в страната е с площ 45 кв. м. и месечен наем от 250 лв. Жилището е обзаведено и има локално парно отопление.

В Люлин 3 предлагат отлично обзаведен едностаен панелен апартамент с площ 49 кв. м. за 139 евро. Жилището са намира на едно от най-комуникативните места в квартала.

От агенция "Мирела" предлагат в същия микрорайон на панелния комплекс едностайно жилище е непосредствено до спирките на градския транспорт и училището. Жилището е след освежителен ремонт с площ от 46 кв. м., а месечния наем е 170 евро.

Най-високия месечен наем които се иска в Люлин за едностаен е 225 евро. Жилището е луксозно, обзаведено и с площ 45 кв. м.

Най-евтиното едностайно жилище, което се предлага в Надежда е с площ 45 кв. м. а наема е 150 евро на месец. Апартаментът е полуобзаведен, в панелен блок като се дава дългосрочно. Срещу 250 евро в същия квартал се дава едностаен апартамент тип мезонет с жилищна площ 40 кв.м, което е най-скъпата оферта.

От агенция "Адрес" предлагат напълно обзаведено едностайно жилища с площ 20 кв. м. в Люлин 4 само за 92 евро на месец.