Управата на Абу Даби и една от най-големите строителни компании в Дубай - Emaar Properties, подписаха договор за строителството на жилищен град в Египет, пише Arabian Business.

Новото населено място, чиято площ ще бъде 2.2 млн. кв. м, ще бъде разположено в близост до най-големия град в Египет и цяла Африка - Кайро, става ясно от съобщението, направено за местните медии.

Инвестицията, която Emaar ще направи, според сключения договор, е около 100 млн. долара., а специалистите от компанията посочват, че това са само предварителните изчисления.

Новият град ще бъде построен на терен, определен от архитекти, работещи към градската управа в Кайро. Площта на жилищата ще бъде между 70 и 90 кв. м, като те ще бъдат предназначени предимно за млади хора и семейства.

Строителството на града ще създаде и много нови работни места, заявява изпълнителният директор на дубайската строителна компания.

Проектът предвижда, освен жилищни сгради, да бъдат построени и модерни пътища, електрически и телекомуникационни централи, болници, училища, търговски центрове и зелени площи.

Всеки обекти ще бъдат изградени, като бъдат спазени международните стандарти в строителството, казва още директорът на Emaar.