ФеърПлей Пропъртис с 1 млн. лв. печалба за разпределение

1329
ФеърПлей Пропъртис с 1 млн. лв. печалба за разпределение

„ФеърПлей Пропъртис" през 2009 е реализирало 1.633 млн. лв. печалба - това става ясно от публикувания днес одитиран годишен финансов отчет на дружеството със специална инвестиционна цел. От отчета за всеобхватния доход се вижда, че приходите от продажби за годината са за 29.284 млн. лв.

Печалбата на фонда се формира от финализирането на 111 договора за продажба на апартаменти в „Санта Марина, гр. Созопол и „Св. Иван Рилски", гр. Банско. Общата стойност на сделките е 22.33 млн. лв., което представлява 76% от приходите от продажби.

Останалата част от приходите на дружеството се формира от приходи от наем и експлоатация на инвестиционни имоти и от продажба на право на строеж.

През 2009 година фондът е сключил нови договори за продажба на 166 апартамента в „Санта Марина" и „Св. Иван Рилски", с обща площ   12 600 кв. метра на средна цена 2 650 лв.

„ФеърПлей Пропъртис запазва темпа на продажбите си в „Санта Марина" - през най-силната му 2008-ма година са били продадени 14 066 кв. метра спрямо 12 240 през кризисната 2009-та. Друга тенденция е удължаването на срока на изплащане на ваканционните имоти в условията на криза, което забавя отчитането на продажбите като приход, но гарантира сигурен паричен поток в бъдещето", обясни Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ.

„За следващите три години „ФеърПлей Пропъртис" има сключени 105 договори и ще отчете приходи за 17 млн. лв., от които за 2010 г. - 10.8 млн.лв. Разликата между прогнозираната и отчетената печалба се дължи на по-малкото отчетени приходи от продажби на апартаменти от Етап 3 на „Санта Марина" през последното тримесечие на 2009" , допълни Маню Моравенов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg