ФИА България планира изграждането на техно парк и вилно селище на площ съответно от 58 хил. кв. м и 72 хил. кв. м, става ясно от проспекта на компанията.

Във вилното селище компанията ще построи съвременни жилища от 60 кв.м до 440 кв. м, със собствени градини от 250 кв. м до 2000 кв. м, както и ресторанти, кафета, паркове и църква.

На общо 58 хил. кв. м в Община Хаджидимово компанията ще изгради модерни търговски площи и диагностичен център.

Строителството на двата проекта ще се осъществи на четири етапа (от 2006 г. до 2009 г.). Фирмата ще построи със собствени инвестиции 10 хил. кв. м жилищни площи и 10 хил. кв. м от техно парка и ще даде срещу замяна (25%) 28 хил. кв. м от жилищните площи и 20 хил. кв. м от техно парка.

Изграждането на останалата част ще се осъществи след 2009 г.

Към датата на изготвяне на проспекта ФИА Корпорейшън АД притежава 68.68% от капитала на дружеството.

ФИА България има участия в две дъщерни дружества – 55% от Юнайтид Кънстракшънс енд Дивелъпмънт ООД, заедно с Община Хаджидимово и във Вергина АД, Гърция.

Компанията възнамерява да осъществи вторично публично предлагане като цената, на която ще предложи акциите си при стартиране на търговията с тях, ще е равна на номиналната и ще е в размер на 1.00 лв. за брой. За търговия ще бъде регистриран целият капитал в размер на 700 хил. лв.