Франция се нарежда на първо място в класацията за най-предпочитани дестинации от британските инвеститори и купува за покупка на жилище в чужбина, пише PropertyWire.

Данните на компанията Conti сочат, че 31% от всички търсения на имоти в чужбина от британски граждани са в били във Франция, следвана от Испания с 22%, въпреки многото негативни доклади.

Търсенията на имоти и в двете дестинации значително са се повишили спрямо миналата година, след като инвеститорите започнаха да отбягват развиващите се пазари и отново се довериха на доказаните и познати дестинации.

Общите запитвания за имоти във Франция и Испания вече достигат 53% от целия обем, а Турция заема третото място в класацията с 13%. Португалия и Италия също се нареждат на по-високи позиции в подреждането, докато интереса към България и САЩ значително се понижава спрямо 2008 г.

При сегашните икономически условия, британските купувачи отново се насочват към традиционните чужди пазари, и най-вече тези с позната история гарантираща добри проходи от наем на съответния имот.

Хитрите инвеститори в сектора вече не търсят пазарите където приходите биха били най-високи, а където ситуацията е сигурна в дългосрочен план, споделят експерти.