Фирма Селео (Céléos), занимаваща се с продажби на недвижими имоти през интернет (на сайта AchatVip.com) продаде 69 апартамента и 10 терена за строеж (на цени между 90 000 и 250 000 евро), всичките разположени на Запад, само за 8 часа, което е надминало очакванията дори и на хората, работещи в Селео, пише френското електронно издание Lе Figaro.fr.

За 8 часа имаше интерес от страна на купувачите за всичките предлагани апартаменти и се наложи да работят повече от 1000 ИТ-специалисти по обработването на информацията, радостно споделя Джил Кадудал, генерален директор на бретонската фирма за недвижими имоти Селео (осъществила над 134 млн. евро от продажби през 2006 година).

Но това не е всичко. Селео не са проявили ни най-малко скъперничество, дори напротив: За едно евро отгоре, невлизащо в цената на апартамента, купувачите са имали право на Ситроен C1, струващ 8 000 евро.

Автомобилът им бил връчван в момента, в който е ставало заверяването на покупката на апартамента при нотариус. Така излиза, че купувачите са сключили невероятно изгодна сделка: автомобил за едно евро, сочи още френското издание.

Дали този подарък е знак за някакво отслабване на пазара? Не, отговарят категорично брокерите. Нашите месечни резултати сочат увеличение на продажбите ни от 66%, допълват още от Селео.