Компанията GTC Romania стартира изграждането на три търговски центъра в средно големите градове в Румъния, които ще са под общата търговска марка GALLERIA.

Общата незастроена площ на парцелите за изграждането на трите магазина възлиза на около 50 000 кв. м, като се очаква търговските центрове да бъдат изградени до края на тази година.

GALLERIA ще бъде и първата верига от търговски центрове, насочена основно към средноголемите градове в страната, като от компанията планират нови 10-12 подобни центъра през следващите 4 години.

Основните наематели на търговските центрове ще бъдат супермаркети, магазини за мебели, както и за домашни и електронни потребителски стоки. В тях ще предлагат още услугите си ресторанти и кафенета, както и магазини за модни облекла и козметични продукти.

Главният изпълнител, нает за изграждането на търговските центрове ще бъде турската строителна компания Yapitek, като архитектурният дизайн ще бъде изготвен от консултантската компания.

Имотната агенция Colliers International е ексклузивен наемодател за отдаването под наем на търговските площи в новите търговски центрове.

Търговската верига GALLERIA е джойнт венчър с Aura Group, като заедно с GTC Romania притежават равни дялове от по 50%.

Румъния е един от ключовите пазари в Централна и Източна Европа за Globe Trade Centre, като компанията притежава 95% от GTC Romania.