Имотите на Митьо Очите отиват на търг за дългове

1124
Имотите на Митьо Очите отиват на търг за дългове

Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на имоти на излежаващия присъда за пране на пари Димитър Желязков. Това съобщиха от приходното ведомство. След влязло в сила вече съдебно решение, за продажба са обявени два апартамента, магазини, складови помещения и гараж, всичките в град Несебър.

Търгът ще се проведе на 30 юни в сградата на териториалната дирекция. Имотите са закупени със средства, придобити по престъпен начин и са конфискувани в полза на държавата.

Условията за провеждане на търга, списъкът на вещите, продажната им цена и размерът на депозита са на разположение в сградата на ТД на НАП Бургас, както и на страницата на НАП в интернет www.nap.bg .

Активизирането на публичните продажби е част от политиката на приходната агенция за повече парични постъпления в републиканския бюджет.

От началото на годината чрез публични продажби на имущество, конфискувано в полза на държавата, в НАП Бургас са постъпили приходи от близо 800 000 лева.

Същевременно чрез методите на принудителното събиране за същия период са погасени над 6 млн.лв. просрочени задължения на лица и фирми от Бургаска област.

Размерът на погасените доброволно просрочия обаче е в пъти повече. 22 млн.лв. стари данъчни и осигурителни задължения са изплатени само за 5 месеца от началото на годината, уточниха още от НАП Бургас.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg