Някои популярни и екзотични дестинации в последни време започват да стават все по привлекателни и за купувачите на имоти. Типичен пример за това е малкият остров, разположен в карибски басейн – Ямайка.

Цените на жилищните имоти на острова отчитат покачване в последните месеци, както и самото търсенето на жилища в Карибския регион расте, става ясно от последните данни на местни агенции за недвижими имоти, съобщава propertywire.com.

Най-предпочитани са разположените до брега на морето къщи, като и голяма част от големите световни хотелски вериги започват да ориентират инвестициите си към Ямайка.

В момента на острова се изгражда нов морски курорт, в който ще има няколко голф-игрища, луксозни самостоятелни вили, всяка за по няколко милиона долара, 4 хотела и няколко казина.

В някои части на острова в последните години цените на земята и жилищата се е повишила с около 35-40%, отчитат американски агенции за имоти, които имат бизнес на острова.

Въпреки това, в сравнение с останалите карибски острови, цените на имотите в Ямайка са с около 20-25% по-евтини, става ясно от данните на агента по недвижими имоти Аня Ле.
Това е една и от най-основните причини Ямайка да бъда толкова предпочитана сред чужденците, въпреки че е известно широкото разпространение на наркотици на острова.
Освен това столицата на страната Кингстън в близкото минало беше доста опасен град, но в последно време нещата се променят в положителна посока.