Едни от най-големите инвеститори в сектора на недвижимите имоти в света започват все по-често да поглеждат към Африка, която предлага нови възможности за инвестиция, пише Property Wire.

Един от големите играчи на пазара – дубайсакта компания Kensington Real Estate вече заяви намерението си за инвестиции в различни проекти на континента в бъдеще.

Компанията планира няколко мащабни проекти на обща стойност около 5 млрд. долара, като според плановете те трябва да започнат до 2011 г. в различни локации в Африка. Това стана ясно след изявление на директорът на компанията – Ашиш Такар.

Плановете предвиждат строителството на жилищен и търговски комплекс в Африка и трети проект- за изграждане на метро. Обсъжда се започването и на четвърти проект.

Компанията започва да фокусира вниманието си извън традиционните страни за инвестиция в Африка – Египет и Мароко. Според много анализатори в следващите няколко години се очаква бум в инвестициите в почти всички части на континента.

Зле развитата инфраструктура и несигурната политическа обстановка в някои от страните засега карат инвеститорите да се въздържат.