Испанската строително-инвестиционна компания G56 има намерение да инвестира близо 20 млн. евро в изграждането на втори апартаментен проект в България, съобщава Property Xpress

Проектът включва изграждането на луксозен апартаментен комплекс с 240 самостоятелни апартамента с обща разгъната застроена площ близо 24 000 кв. метра.

Инвеститорите предвиждат също така да бъдат построени ресторанти, както и няколко СПА-центъра за осигуряването на пълния комфорт на бъдещите собственици на жилище в комплекса.

Мястото, на което ще бъде изграден той също не е случайно – в близост до ски пистата на Супер Боровец.

По предварителни изчисления строителството трябва да започне през третата четвърт на тази година, като самия проект ще се реализира на няколко етапа.

Теренът, определен за строителството на комплекса, беше закупен в края на изминалата година. Той е с площ приблизително 30 дка, като от строителната компания предвиждат придобиването и на още 20 дка, разположени в съседство.

Партньор на испанската компания за реализирането на проекта е AMCI, която се явява подразделение на компанията за недвижими имоти Agrupació Mútua Group. Дяловото разпределение между двете компании е съответно 58% за G56 и 42% за AMCI.