Допреди няколко месеца той беше просто лакей в един от най-скъпите жилищни комплекси в Манхатън- комплексът, пред който навремето е убит Джон Ленън. Сега той притежава два апартамента в него, всеки за над милион. Той е Индра Таманг- имигрант от Непал, съобщава Би Би Си.

Неговата бивша работодателка Рут Форд почина през миналата година, завещавайки на слугата си, работил за семейството й 36 години, апартаменти в Дакота билдинг и ценна колекция на сюрреалисти на обща стойност 10 млн. долара.

За всичко това непалецът научава през август, миналата година, но медиите успяха да разберат историята едва сега, след като премина обжалването на завещанието от страна на наследниците.

Таманг бил на 21 години, когато дошъл в Америка с писателя и фотограф Чарлс Форд, в качеството си на негов слуга. И остава с него до 2002 г., когато Форд умира. През това време му помага по редица проекти и сега смята да организира изложба с негови творби.

След смъртта му започва служба при сестрата- Рут Форд. Остава до нея, когато жената губи зрението си и започва да се проявява сериозни проблеми с речта. Налага се Таманг дори да я храни и да следи пие ли лекарствата си. Рут прекарва в това състояние пет години и умира на 98.

Таманг е развълнуван и доволен от новото си положение, но не го смята за подаяние. Дали обаче всичко е безоблачно за новият милионер?

Като за начало той трябва да продаде единият от апартаментите, за да плати данък наследство. Дали ще може да живее в другия ше реши кооперативният съвет на сградата, защото „се предполага определен минимален доход на собствениците, които искат да живеят там".

Затова Таманг, който сега е на 57 години, продължава да живее в Куинс и там му харесва. Хората, които познават, казват, че не се е променил, но според активистка на непалска община около него се е напълнило с хора, от които едва ли всички са доброжелателни.

С наследството от близо 10 млн. долара той смята да плати ипотеката си, а след това да посети родните си места.

А след това- да напише мемоарите си. Ей така- в помощ на другите...

Източник: utre.bg