КФН издаде лиценз на Хюндай Пропъртис АДСИЦ

750

Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел на Хюндай Пропъртис АДСИЦ. Дружеството ще инвестира паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти.

На днешното заседание на комисията бе потвърден проспектът на дружеството за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, издадени от дружеството, в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Учредители на дружеството са две юридически лица – „Индустриал комерс” ЕООД, притежаващо 70% от капитала и УД „Сентинел Асет Мениджмънт”АД с 30% от капитала.

Дружеството ще насочи своите инвестиции към следните целеви пазарни сегменти – търговски, офис - площи, индустриални имоти и имоти в регулация (от 0 до 90%), имоти извън регулация (от 0 до 50%), хотели (от 0 до 40%), земеделски земи и гори, и жилищни имоти (от 0 до 30%).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg