До края на годината московските власти ще отпуснат на строителните компании 2 млрд. долара за преодоляване на финансовата криза, съобщиха за ИТАР-ТАСС от столичното кметство.

Местните власти са отпуснали тази сума за сметка на градския излишък, който за първото полугодие на тази година е почти 144 млрд. рубли.

Помощта ще се изрази в придобиването на терени и апартаменти в рамките на социални програми, а също така в достигане на договорености с банките за удължаване на кредитите на строителите.

Припомняме, общински власти в руската столица Москва имат намерение да инвестират над 1 млрд. долара в модернизацията на инфраструктурата на града през настоящата 2008 г.

Само за празника на града 6 септември отвориха врати 54 нови обекта - училища, детски градини, спортни съоръжения и площадки, образователни центрове, както и различни културни и комуникационни сгради.

Едновременно с това в руската столица се провежда мащабна програма за модернизация на жилищния фонд. Ще бъдат разрушени над 6 млн. кв. м стари жилища. Планът предвижда цялата дейност да завърши за около 2 години.

Източник: БГНЕС