Инвестиционната привлекателност на Русия за чужденците се запазва висока, независимо от международната криза на ликвидността на европейския и американски пазар, коментира Лента. ру. До този извод стигнаха участниците в кръглата маса на тема "Изтичане на капитали и нови точки на картата на пазара на недвижимо имущество", организирана от KnightFrank Russia иCIS19.

Високата доходност на руския пазар е основен мотив на чуждестранните инвеститори.

Сред последните тенденции експертите отбелязаха растеж на цените за аренда на обекти от клас А в Москва, след като през 2007 г. ръстът им практически спря. 2008 г. показва възстановяване на растежа в сектора. Понастоящем цените на складовите помещения е на европейско ниво (около 140 долара за кв. м).

Аналогична е ситуацията и с останалите търговски имоти в Москва. По ръст в цената на арендата московските офиси отстъпват единствено на лондонските в Уест Енд.

Равномерен растеж се отбелязва в цените на търговските площи. Очаква се, че тенденцията ще се съхрани, заради растящото търсене на качествени обекти от страна на на арендаторите и потенциалните купувачи на площи.

Като най-перспективни от гл. т. на инвестиции в жилищни имоти извън Русия, експертите от Knight Frank Russia определиха ос. Джърси (Великобритания), Минако, Лондон, курортите в Испания, Португалия и България, а също Сингапур и Хонконг.