Повече от 150 агенции за недвижими имоти във Великобритания затварят врати всяка седмица, след като кредитната криза продължава да се шири в страната.

Това стана ясно след данни от направено проучване от финансови анализатори от Debtwire. Според данните от началото на тази година досега общият брой на агенциите за недвижими имоти в страната е спаднал с около 1000.

В началото на 2008 г. са били регистрирани около 13 000 агенции за недвижими имоти, а в момента техният брой е около 12 000, показват още данните.

Като се има предвид че всяка агенция има поне четирима души персонал, хората, които се очаква да загубят своята работа, ще станат хиляди до края на годината, категорични са от Debtwire.

Голяма част от агенциите са принудени да затворят врати заради значителното намаление на транзакциите по покупко-продажба, което е една от основните последици от кредитната криза.

След близо едно десетилетие на почти непрекъснат ръст в цените на имотите във Великобритания, спадът, отчетен през последните месеци, наистина е значителен.

Снимка:ANDY RAYN/БГНЕС