Прайм Пропърти БГ АДСИЦ (

) продаде урегулиран поземлен имот в район Възраждане, на бул. "Ал. Стамболийски" до Mall of Sofia, и реализира над 200% доходност от сделката. Земята е придобита от дружеството на стойност от 1 645 евро на кв. м през септември 2006 г. и е продадена на цена - 5 564 евро на кв. м през май 2008 г.

Нека припомним, че на 14 септември 2006 г. Прайм Пропърти БГ АДСИЦ-София придоби с нотариален акт №167 91.667% от урегулиран поземлен имот, намиращ се в град София, район Възраждане, булевард "Александър Стамболийски" 76, с обща площ 299 кв. м, заедно с неотчуждената част от фабрична сграда на четири етажа, със застроена площ от 369.80 кв. м и едноетажна административна сграда с площ от 79.10 кв. м.

„Купуването на земя с цел последваща препродажба не е типично за дружествата със специална инвестиционна цел. Това е първата подобна сделка на Прайм Пропърти БГ и ние успяхме да постигнем добра доходност, което е показателно за уменията ни да управлява разумно средствата на нашите инвеститори, коментира Борислав Стоянов, изпълнителен директор на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ.

Именно чрез разнообразни като тип и време на реализация проекти, успяваме да поддържаме един добре балансиран портфейл с оптимално съотношение между предвидената доходност и поетия риск”.

“Прайм Пропърти БГ” е акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ), лицензирано от Комисията за финансов надзор още през януари 2004 г. Инвестира в строителство и продажба на жилищни имоти, строителство и отдаване под наем на търговски площи и офиси и строителство и продажба на ваканционни имоти в София и страната.

Дружеството има 8 проекта на обща стойност около 180 млн. евро. Сред най-големите проекти на компанията са Бизнес парк Пловдив, ваканционно селище „Фарът”, черноморски комплекс „Корал Резиденс”.

Основните инвеститори в "Прайм пропърти БГ" са големи международни (68%) и местни (32%) институционални инвеститори - пенсионни и застрахователни компании, фондове и др.