Наемите на първокласни офиси отчитат ръст в почти всички дестинации по света, става ясно от изнесени данни от проучване на Knight Frank.

На първо място за пореден път се нареждат офисите разположени в Уест Енд или западната част на британската столица – Лондон. Наемът на квадратен метър там е около 2000 долара на година, което означава, че ако имате офис с площ 100 кв.м годишният ви наем ще е около 2 млн. долара.

На второ място, веднага след Лондон, се нарежда руската столица – Москва. Ръстът в цените и наемите на имоти в Русия в последните няколко години нареди Москва сред най-скъпите дестинации в света.

Третото място заема Токио, където наемите на луксозни офиси са от порядъка на 1500 долара на кв. м за година в централните и в по-престижните части на града.

Изненадващо, украинската столица Киев се нарежда на 13 -то място, изпреварвайки главните градове на Италия и Испания - Рим и Мадрид.

Поради слабостта на долара в последните месеци и кредитната криза започнала миналото лято в САЩ, страната се нарежда в дъното на класацията на първите 30.