Слабото търсене и продажби на жилища от началото на тази година увеличиха броя на офертите за жилища под наем. Голямото предлагане, дава повече възможности за избор на потенциалните наематели, което увеличава броя на огледите и намалява наемните нива.

Въпреки кризата, наемите на жилищата във Варна запазват относително стабилни нива, които в някои случай се оказват по-високи от тези в София.

Най-ниските наеми на жилища в морската столица са в крайните квартали Владиславово и Възраждане, където двустайните апартаменти се предлагат по 2.5 и 3 евро за кв. м на месец.

Обратно, най-високите са наемите в района на Морската градина, където средното ниво за двустайно жилище е 8 евро за кв.м, а на тристайно 8.56 евро за кв. м, сочи справка от imoti.net.

От агенция "Мирела" предлагат двустайно жилище с площ 60 кв.м в Гръцката махала за 205 евро на месец. Апартаментът се намира на около 5 минути пешеходно разстояние от центъра на града.

Откриваме още няколко оферти за дву и трисатйни жилища в централната част на града с месечни наеми между 250 и 500 евро. Къща, която е паметник на културата, в близост до Катедралата с площ 150 кв.м можете да наемете срещу 2 000 евро на месец.

Най-евтината оферта за жилище под наем на компания "Форос" е с площ 78 кв. м, във варненския квартал Младост, чиито наем е 370 лв. За Компактен и уютен апартамент в Морската градина, на 5 мин. от плажа, се иска наем от 950 евро на месец.

В imoti.net се предлага едностайно обзаведено жилище с площ 46 кв.м в един от най-предпочитаните квартали в последните няколко години - Чайка, за 150 евро. Срещу 1 000 евро на месец пък се предлага мезонет с площ от 140 кв.м в близост до Спортната зала и многостаен апартамент в идеален център с площ 300 кв. м.

В справка в агенция "Адрес" откриваме няколко оферти за ателиета под наем в централната част на Варна с площ между 33 и 70 кв.м с месечен наем между 200 и 350 евро.

Най-скъпата оферта е за луксозно напълно обзаведено многостайно жилище в район Бриз, с площ 210 кв.м и наем от 3 300 евро на месец.