Нови ограничения за чуждестранните инвеститори в имоти в Китай

657
Нови ограничения за чуждестранните инвеститори в имоти в Китай

Китайските регулаторни органи приеха нови ограничения за чуждестранните инвеститори на пазара на недвижими имоти в страната, които да ограничат прилива на чужди капитали и ръста в цените на недвижимите имоти.

По силата на новоприетите действия чуждестранните инвеститори трябва да са придобили правата върху земята, преди да стартират изграждането на своите инвестиционни проекти.

Това според регулаторните органи ще ограничи притока на спекулативни капитали към пазара на недвижими имоти и ще отсее сериозните инвеститори от спекулантите.

В същото време се поставят пречки и пред вече съществуващите фондове за инвестиции в недвижими имоти, които ще имат нужда от допълнителни одобрения, преди да започнат реализирането на своите проекти.

Централните регулаторни органи призоваха още местните такива да затегнат контрола върху чуждестранните инвестиции, в противен случай могат да бъдат обект на значителни санкции.

Новите ограничителни действия стават реалност близо година след противоречивите правила, приети от правителството за контрол и ограничаване на чуждестранните инвестиции в недвижими имоти в страната, причина според правителството за силното повишение на цените на имотите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg