Кметът на община Несебър Николай Димитров не е издал заповед за спиране на строителството в курортния комплекс "Слънчев бряг" от 15 май. Това съобщи днес Елена Иванова - председател на Управителният съвет (УС) на Съюза на собствениците в курорта.
По думите на Иванова за преустановяване на строителството в курорта има само публикувана обява в сайта на община Несебър, но издадена заповед няма.

От общинската администрация в Несебър казаха, че не е необходимо издаването на заповед, тъй като преустановяването на строителните дейности е уредено в Закона.

И днес в комплекса строителството продължава, съобщи още Иванова. Залива се бетон, движат се тежки автомобили, не се чисти и не се мие около строителните площадки. В зона "Изток" в момента продължава строителството на 6-7 хотела, а в зона "Запад" те са много повече, каза Елена Иванова, цитирана от БТА.

Съюзът на собствениците настояваше тази година строителството да спре още на 1 май, за да може комплексът да се изчисти и измие до идването на първите туристи.

Тази година те дойдоха на 3 май и за пореден път завариха строителна площадка, коментира Елена Иванова. Съюзът иска още строежите, които не са завършени, да се оградят и по време на сезона да продължат само довършителните работи вътре в сградите.