Офис пазарът в Белград става все по-привлекателен за наемателите, сочат данни от последното проучване на Colliers International в Сърбия. В момента сръбската столица е градът с най-евтините наеми на офиси в региона, пише Europe.re.

В сравнение с нивата, отчетени от края на миналата година, достигнатите нетни наеми бележат спад от 15% за офис площи клас А и 8% за клас B.

Традиционно най-високите нетни наеми са в централния бизнес район на града, където средният месечен наем за офис клас А е 15 евро за кв. м., а за клас В 13.5 евро за кв. м. Наемите в широкия център за първокачествените офис е същият, а за клас В достига 11 евро за кв.м.

Според проучването на консултантската компания, в момента в сръбската столица се строят около 200 хил. кв. м нови офис площи клас A и около 100 хил. клас .

През следващите 2 г. в Белград ще се появят много нови първокласни офис сгради, като най-забележителните проекти са Bluehouse и Airport City Belgrade в Нови Белград, както и Tri Lista Duvana в центъра на града.

Нетните наеми на офиси в Белград също отчетоха спад през последната една година и са по-ниски в сравнение останалите столици в региона като Атина, София, Тирана и Букурещ.