Райфайзенбанк отваря първия в Стара Загора комплексен център за брокерство и кредитиране на недвижими имоти – Райфайзен Жилищен център, заедно с офис на агенцията за недвижими имоти "Райфайзен имоти" ЕООД.

Жилищният център се намира срещу Централната поща и ще предлага на старозагорци консултиране, финансиране и посредничество при покупко-продажба, извършване на пазарна оценка, застраховане и правно обслужване на сделки с недвижими имоти. Услугата дава възможност “под един покрив” да бъде избрано жилище или бизнес имот и предоставя пълен набор от възможности за финансирането му – чрез кредит или лизинг.

“Откриването на жилищния център в Стара Загора е следствие от успеха на тази услуга, която Райфайзенбанк стартира преди 1 година в София и продължи в Пловдив, Варна и Бургас.

Използването на услугите на Райфайзен Имоти дава допълнителна сигурност и качество при покупката на жилище, гарантирани от високите стандарти на групата Райфайзен”, коментира Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор “Банкиране на дребно” и управител на Райфайзен Имоти.

Райфайзенбанк има 10 офиса в Старозагорския регион, 5 от които в Стара Загора. Над 130 служители обслужват клиентите на банката, като към края на септември 2007 г. тя е отпуснала кредити за над 222 млн. лева и е привлякла депозити за над 64.4 млн. лева в региона.

Райфайзен Жилищен център Стара Загора се намира на ул. “Княз Борис” №79 и работи с удължено работно време, както и в събота.