Около 30 000 софиянци ще обслужва първият търговски център в квартал „Павлово”, който ще отвори врати официално на 4 октомври. Центърът е разположен на 2000 кв. м площ. Инвестицията за изграждането му е 2 милиона лева.

С позиционирането на търговския център в „Павлово”, инвеститорът „Авеста Трейд” АД пое инициативата да направи квартала по-приятно и спокойно място за живеене. Първата от планираните дейности е да се ремонтира детската площадка, разположена в близост до търговския център. Тя ще бъде оборудвана с нови съоръжения - катерушки и пейки за почивка.

За да се повиши сигурността на децата на улицата, инвеститорът се ангажира и с подновяването на маркировката на пешеходните пътеки край училища и детски градини, както и пътните знаци „Внимание деца” в квартала.

Триетажният комплекс предоставя офис помещения и търговски площи. Клиентите му ще имат достъп до магазини за дрехи, парфюмерия и козметика, мобилни телефони, магазин за антики, банков офис, фризьорски салон. Комплексът разполага също и с кафене.

Търговски център „Павлово” ще бъде открит с тържествен водосвет. Лентата ще пререже кметът на район „Витоша” Любен Петров. По време на церемонията чрез томбола един от гостите на събитието ще бъде избран за „орисник” на комплекса. Той ще получи и ваучер на стойност 300 лева за пазаруване в магазините на центъра.

Откриването на търговски център „Павлово” е на 4 октомври 2007 г., от 18.30 часа.