Няма съществено покачване на броя на сключените сделки за наем за второто тримесечие на 2012 г., въпреки нарастването на дела на предлаганите наемни имоти, съобщи днес маркетинг мениджърът на Адрес Недвижими имоти Калоян Богданов.

За сметка на това изискванията на клиентите спрямо качеството на имота нарастват. Наблюдават се два силно изразени проблема – кучетата и престъпността. Все повече млади хора и семейства с деца се отказват от имот под наем, в близост до който са забелязали глутници кучета.

Освен това зачестява броят на прекъснатите наемни договори поради прибързаност на взетите решения.

Измества се и възрастовата граница на най-активните наематели. По-голям брой хора на възраст около 45 години си търсят жилище под наем. Това са лица, продали собственото си жилище или дългогодишни наематели, които искат да си намерят по-привлекателна оферта.

Летните жеги, лъжливата информация и неприятните изненади са изморили търсещите да наемат имот и за тази цел те прибягват до съветите на специалисти в областта. Това се оказва изключително полезно за наемателите, тъй като им спестява време, нерви и разходи, посочват още от имотната агенция.