След като световните осведомителни агенции съобщиха за рекордно високи суми, платени за жилища в Австралия, Лондон и САЩ, в класацията попадна и най-големият град на Израел – Тел Авив.

Строително-инвестиционната компания Ocif Investments and Development е сключила сделка за продажбата на луксозен апартамент в Тел Авив за рекордната за израелския пазар сума от 80 млн. долара, съобщава израелският ежедневник "Globes"..

Апартаментът, разположен в най-луксозния квартал на Тел Авив, е с площ от 520 кв. м, като обзавеждането в него е уникално.

Всички мебели, според информация на продавача, са уникални и само тяхната продажба би покрила заплатената сума за апартамента.

Разположен на 16-и последен етаж в луксозната сграда, апартаментът предлага незабравима гледка към Средиземно море. Терасата е на няколко нива, като има специално място, пригодено за готвене, и огромна маса за посрещане на 20 гости.

Засега от Ocif Investments and Development не са уточнили имената на новите притежатели на луксозния апартамент, но от сигурни източници се знае, че не са чужденци.