Продажбите на нови жилища във Франция през първото тримесечие са се увеличили с 12.9%, информира френското електронно издание Lemoniteur-expert.com.

За първите два месеца на годината, продажбите на нови жилища във Франция са се увеличили с 5.1%, спрямо същия период на миналата година. За посочения период продажбите на апартаменти са се увеличили с 7.9%, а тези на къщите с 10.7%.

През първото тримесечие на 2007 година при продажбите на еднофамилни къщи се отчита понижение от 3.5%, като става въпрос за малките къщи с по-малко от 4 стаи.

За същия период 40.100 жилища са обявени за продан, което е повишение с 12.6%, в сравнение с първото тримесечие на 2006 година. Продажбите на жилища са се увеличили в 4 региона във Франция, като най-голямо увеличение от 50% се наблюдава в Нормандия, Пикардия и Бургундия.

Средната цена на нова къща във Франция, е възлизала на 248.500 евро през първото тримесечие, което е повишение от 4.9%, в сравнение с първото тримесечие на 2006 година. За сравнение цените на апартаментите са поскъпнали с 6.7%.

Средната цена на квадратен метър при апартаментите се е увеличила във всички региони на Франция, с изключение на Ил Де Франс.