В момента текат довършителните работи по проект, който може да се окаже най-луксозният жилищен комплекс в света, според Sky News.

Разположен в покрайнините на Москва Agalarov Estates е продукт на въображението на Арас Агаларов, един от най-богатите хора в Русия.

Според уебсайта на проекта това е първият напълно интегриран международен, частен голф- комплекс в Москва; комплексът предлага пълен набор от удобства за социална дейност, отдих и спорт.

Комплексът разполага с 250 жилища, голф-игрище с 18 дупки, клубно помещение и други удобства за отдих, като всичко това е разположено на 320 хектара "богата плодородна земя".

Работници емигранти подготвят басейна за пристигането на някои от най-богатите семейства в Москва по-късно през лятото, според репортажа на Sky news.

Голф-игрището, езерото за лодки и закритите спортни съоръжения също очакват тяхното пристигане.

Имение в комплекса обикновено струва около 16.5 млн. долара и включва басейн, сауна и шест или седем спални.

Въпреки световната финансова криза според Sky само три от петнадесетте имения в комплекса не са продадени.

Въпреки цената собствениците на тези имения ще трябва да се съобразяват със строги правила - забранени са фойерверки, кучетата и простирането на пране на открито.

Едно от най-строгите правила се отнася за бодигардовете, които нямат право да влизат и трябва да изчакват работодателите си отвън в специално построен за целта комплекс.

Броят на милиардерите в Русия е намалял повече от наполовина в условията на световната икономическа и финансова криза, според Sky.

Агаларов вярва, че след като в Русия е възможно човек да стане изключително богат за кратко време, не е толкова голяма трагедия и да загуби богатството си.

Бедността обаче не е толкова далече от Agalarov Estates. В близост до новия комплекс са засадени дървета, които да закрият гледката към западналото село наблизо.

Много от жителите на селото са се отказали от къщите си срещу сериозни парични оферти, според Sky.

Вероятно и те мечтаят един ден да се присъединят към супер богатите.

Снимка: agalarovestates.com