Инвестициите в недвижимо имущество се очаква да се понижата с около 60% за последното тримесечие на годината във Великобритания, вследствие кризата с ипотечните кредити, сочи проучване на агенцията Jones Lang LaSalle, цитирано от Propety Investment Week.

За последното тримесечие броят на завършените сделки с недвижимо имущество се очаква да възлезе на стойност около 5 млрд. паунда, сравнено с 18 млрд. паунда за четвъртото тримесечие на миналата година, показва още докладът.

Това означава, че общата стойност на реализираните сделки за 2007 г. ще отбележи понижение с около 24%, до 48 млрд. паунда, в сравнение с 63.1 млрд. паунда, реализирани за миналата година.

Според анализатори от агенция Jones Lang LaSalle главно удари са понесли големите сделки с офиси и търговски центрове в столицата на Великобритания – Лондон.

Докладът на агенцията не е изцяло негативен, като в него се предлагат няколко метода за подобряване на пазара, въпреки продължаващите отрицателни ефекти от кризата с ипотечните кредити.