Сделки с книжата на Глобекс Истейт Фонд се включват от вторник

642
Сделки с книжата на Глобекс Истейт Фонд се включват от вторник

От 25 март (вторник) на Българска фондова борса ще стартира търговията с книжата на Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ, съобщават от институцията.

Фондът увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв. Присвоеният борсов код на дружеството ще е GLOBEX.

Плановете на дружеството предвиждат построяването на комплекс ваканционни апартаменти в Созопол и офис сграда с магазини в София, става ясно от проспекта на дружеството.

Общата стойност на строителните дейности в Созопол се предвижда да възлезе на около 3.3 млн. евро. Комплексът ще е разположен в местността Буджака и ще е с РЗП 4800 кв. м.

Фондът планира да продаде 70% от апартаментите в комплекса на цена от 1000 евро/кв. м, а останалата част да отдава под наем за 20 евро/кв. м.

В широкия център на София (в близост до бул. "Христо Ботев") Глобекс Истейт Фонд планира да изгради офис сграда клас „А” с магазини. Приблизителната стойност на проекта възлиза на 4.84 млн. евро, а обшата РЗП ще е 6400 кв. м.

Необходимият парцел с площ от 1000 кв. м дружеството ще закупи за 1 млн. евро, а апартаментите в сградата ще се продават на цена от 1200 евро/кв. м.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...