Търсенето на жилища под наем в САЩ се покачва стабилно във всички части на страната, движено основно от непрекъснато нарастващия процент на просрочени ипотеки.

Според Weiss Research пазарът за наемане на жилища в страната никога не е бил толкова силен. Анализаторът Майкъл Ларсън казва, че някои американски градове отчитат двойно увеличение на средните нива на наети жилища за сезона.

Според него, сега е може би най-подходящият момент за покупка на жилище с цел отдаване под наем, като печалбата е повече от гарантирана, а се очаква и да се повишава още повече.

Свободните места и незаетите жилища в цялата страна непрекъснато намаляват, като в някои част на страната, където търсенето е наистина огромно, нивата на наемите се увеличават невероятно бързо.

Средната прогноза за ръст в нивата на наемите в Съединените щати за тази година е около 5.3%, според данните на Националната асоциация на посредниците при продажба или наемане на недвижим имот.

В централните част на страната има и няколко допълнителни фактора, които увеличават търсенето доста по-бързо в сравнение с останалите части на страната.

Цените на наемите на жилища там съответно също се увеличават доста по-бързо в сравнение с останалите части на страната.

В някои малки градчета, които се намират в района, засегнат от урагана Катрина, хората инвестират сравнително малки суми в повторното построяване на разрушените преди жилища, които могат да отдадат под наем с гарантирана добра печалба.

В малкото градче Билокси например инвеститорите ще имат възможност да се възползват доста добре от повишеното търсене на жилища, след като в града бяха отворени 22 нови казина.