Сериозно покачване в търсенето на жилища за наемане под наем отчитат във Великобритания, става ясно от последните данни от проучване на Your Move, цитирано от aboutproperty.co.uk.

Според данните, голяма част от агенциите за недвижимо имущество отчитат ръст от 38% на наетите жилища от началото на годината до месец юни.

Само за периода между месеците май и юни тази година е било отчетено повишение с над 3% на наетите жилища на острова, става ясно още от данните на Your Move.

Според мненията на анализаторите от Your Move, хазяите във Великобритания отчита много силно покачване в търсенето на жилища през последните десет месеца, или откакто цените на имотите започнаха да спадат от началото на кредитната криза от миналата година.

Интересен факт е, че през последните месеци някои от хазяите понижават наемите с надежда да привлекат повече злощастните купувачи, загубили жилищата си заради неизплатени вноски по кредитите.

Сериозното покачване в търсенето на имоти под наем през юни се оказва част от една засилваща се тенденция в наемането на жилища на острова в последните месеци, която обхваща почти всички части.

През месец май тази година, броят на наетите жилища във Великобритания е бил с 41% по-висок в сравнение с същия период на миналата година.

Снимка:aboutproperty.co.uk.