Наемането на офис площи на пазарите в Европа, Африка и Близкия изток отчита повишение през третото тримесечие, въпреки че активността при наемането остава по-ниска спрямо същия период на 2008 г., сочат данни от доклад на CB Richard Ellis.

Според доклада, за сега апетитите за разширяване все още са ограничени, тъй като повечето наематели предоговарят условията за наем и повечето компании са съсредоточени в оптимизиране на ефективността на ползваните площи.

Тези тенденции продължават да оказва натиск надолу върху наемите през третото тримесечие на годината, като индексът за офис наемите в ЕС отчита спад с 1.6%, въпреки че това е най-малкото понижение за последните няколко години.

Наемите на офиси в Западна Европа показва признаци на стабилност или само незначителни намаления, като стабилни нива отчита ключови пазари като Париж, Франкфурт и Уест Енд в Лондон.

Москва е най-активният пазар за отдаване под наем на офис площи за периода, но като цяло пазарите на ЦИЕ са сред тези, при които се оказва натиск надолу.