Строят многофункционална сграда в "Люлин" за 9 млн. лв.

1607
Строят многофункционална сграда в

9 млн. лв. е инвестицията на фирма "Аладин" ЕООД в многофункционална сграда в ж. к. „Люлин“. Стартът на строежа на уникалното шестетажно здание до метростанция „Сливница” е вече факт. В нея ще се помещават офиси, медико-стоматологичен център „Медстом”, магазини и супермаркет.

Разгънатата застроена подземна и надземна площ на сградата е 5 100 кв. м. Надземната част ще се състои от два обема – триетажен овален медико-стоматологичен център и шестетажен четириъгълен офисно-магазинен. Атракцията в сградата е това, че двете коренно различни части се „премостват”, образувайки четириетажен пробив. Той е изцяло незастроен за първите две нива и само с коридорни връзки – на III и IV етаж.

Медико-стоматологичният център, който ще се помещава в „отчупената” от общия обем сграда, ще е с вход откъм прохода и с вътрешна стълба. Овалното тяло ще се строи от еталбонд и стъкло, а структурната фасада ще е с висок слънцезащитен фактор.

На първия етаж в „правоъгълния” обем ще са разположени магазини и аптека, а на горните нива – офиси клас А. Разположените на най-долния етаж супермаркет и кафене стават част от търговската зона на подлеза, развита около богато озеленено пространство. На ниво „първи сутерен” ще са разположени паркинг за над 30 автомобила и обслужващи помещения.

Вторият сутерен ще е зает със супермаркет, намиращ се на нивото на метростанция „Сливница” и по инициатива на ТОА „Люлин”, след съответните градоустройствени процедури, ще се отвори и към пространството пред подлеза. Така подземните етажи ще станат надземни. Вертикалната комуникация в основния обем на сградата ще се осъществява по стълбище и с панорамен асансьор за 16 души.

През последните години компанията "Аладин" е насочена към реализирането на мащабни проекти в сферата на недвижимите имоти. Аладин ЕООД е инвеститор в Mall Pleven (Мол Плевен), за което е отличен от БАИ (Българска агенция за инвестиции) със сертификат за първи клас инвеститор. През февруари 2008 г. компанията приватизира на търг с явно наддаване плевенската фирма „Агропласмент и търговия” ЕАД заедно със 17-етажната й сграда за 6.4 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg