Няколко нови хотела предстои да отворят врати в румънската столица Букурещ през настоящата година, или около 2 500 нови хотелски стаи. Това става ясно от изнесените данни на Colliers.

В момента в Букурещ има около 5 500 хотелски стаи и апартаменти, които засега успяват да посрещнат гостите на румънската столица.

Според направеното проучване на Colliers за изминалата 2007 г., хотелските стаи в Букурещ са се увеличили с над 7%, като за тази година увеличението ще е доста по-голямо.

Трите най-големи хотела, които се очаква да отворят врати през настоящата година в Букурещ са RIN Grand Hotel с 1 400 стаи, Ramada Plaza, разполагащ с 302 стаи и Radisson SAS чийто капацитет е 424 саи и апартаменти.

Очакванията на специалистите за следващите няколко години са хотелските стаи в румънската столица да се увеличат няколко пъти. Много от чуждестранните инвеститори предпочитат да строят в Букурещ предимно големи петзвездни хотели, показват данните на Colliers.

Много от най-големите хотелски вериги като Marriott, InterContinental, Hilton, Golden Tulip, Accor и Best Western вече са представени на румънския пазар. Само за изминалата година в сектора са били инвестиран над 74 млн. евро.