Тежки времена предстоят за сектора на търговски имоти в САЩ

447
Тежки времена предстоят за сектора на търговски имоти в САЩ

Забавянето на щатската икономика и затягането на условията по отпускане на кредити в резултат на кризата обхванала сектора на недвижимите имоти и пренесла се на ипотечните пазари се очаква да донесе проблеми за сектора на недвижимите имоти в САЩ.

През следващата година се очаква секторът на търговски имоти в най-голямата световна икономика да продължи да регистрира влошаване на състоянието си прогнозират от Националната Асоциация на Строителите.

Свободните офис и търговски площи в страната се очаква да продължат да бележат ръст и да достигнат 14.4% през следващата година, в сравнение с нивото им от 12.9% през настоящата.

Освен все по-затрудненият достъп до капитали и повишаваща се цена на кредитирането, нарастването на безработицата в страната е друг фактор, който ще продължи да оказва негативно въздействие върху сектора.

Секторът на недвижимите имоти в страната бележи най-голямата криза от Великата депресия насам. Рекорден е броят на ипотеките в просрочие, като над една трета от домакинствата дължат на банките повече от стойността на имотите си.

В криза е и пазара на жилищни имоти, като средната цена на имотите се е понижила с близо 20%, а много от пазарните специалисти предричат, че може и да бъде достигната загубата им от 30% от времето на голямата депресия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg