Инвеститорите в недвижими имоти, търсещи да закупят имот на място в перфектен климат, трябва да се ориентират към испанския курорт Торокс, пише PropertyWire.

Разположен в близост до южния испански град Малага, Торокс беше избран за курорта с най-добър климат в Европа. Времето не е нито много топло или много студено, няма регистрирани наводнения от големи валежи, и през лятото въобще не е толкова сухо.

Това става ясно след обстойни изследвания на климатичните условия на района от Европейската Метерологична Група.

В направеното проучване, което е продължило шест години, се били следени промените в климата в 21 курорта, разположени в различни страни по цялото Средиземноморие. Това са курорти от Испания, Франция, Италия, Хърватска, Гърция, Турция, България и Малта.

Най-добри показатели са били отчетени в Торокс, Испания, като времето там през почти цялата година е било по-добро, отколкото в останалите курорти.

Според компанията MeteoGroup географското положение на Торокс помага за тези резултати изключително много. От южната страна е морето, планините са от север и годишната температура е около 18 гадуса. Дори през зимните месеци температурите в Торокс са поносими, а лятото е прохладно.

За периода между 2001 и 2007 година, средната лятна температура не е превишила 27 градуса дори и през най-горещите дни, а зимата е била около 10 градуса. Средно по около 54 дни в година е валяло дъжд, става ясно още от изнесените данни.