Нов проект ще реализират у нас Уинслоу Дивелъпмънтс и RREEF - инвестиционното звено на Дойче банк чрез съвместното дружество Уинслоу Пропъртис.

Очакваните инвестиции са в размер на 252 милиона лева и ще бъдат вложени в жилищен комплекс, разположен в подножието на Люлин планина в един от кварталите на град Банкя - Градоман.

На 150 декара, които вече са закупени, ще бъдат изградени жилища за над 1200 семейства. Освен че ще се радват на природата и минералните извори на Банкя, обитателите на новия комплекс ще имат директен достъп до новоизграждащата се автомагистрала “Люлин”. Местността, в която ще бъде изграден комплексът, предлага гледка към три планини – Люлин, Витоша и Стара планина.

Генерираните данъци и такси в бюджета от новата инвестиция ще бъдат 45 милиона лева.

Друго съвместно дружество на Уинслоу Дивелъпмънтс и RREEF - Лимекс сити вече получи сертификат за първи клас инвеститор за проекта в “Манастирски ливади” - Изток Уинслоу Гардънс, където ще бъдат вложени над 200 милиона лева.

Съвместните проекти на Уинслоу Дивелъпмънтс и RREEF, планирани до момента, ще надхвърлят 620 милиона лева.

Уинслоу Дивелъпмънтс е създадена през 2001 г. с българско и английско участие като компания, инвестираща в недвижими имоти.

RREEF e звеното за развитие и управление на инвестиционни проекти в секторите инфраструктура и недвижима собственост на Deutsche Asset Management – глобалната дивизия за управление на финансови активи на Deutsche Bank.

RREEF прави преки инвестиции в търговски и жилищни сгради, ценни книжа на компании за недвижими имоти, както и инвестиции в инфраструктурни проекти в енергетиката и транспорта, за сметка на своите институционални и частни клиенти.