На специална пресконференция Уинслоу Дивелъпмънтс официално представи най-новия си проект - Уинслоу Гардънс Резиденшъл Дивелъпмънт. Инвеститори в комплекса са Уинслоу и RREEF - звено за управление на инвестиции в имоти на Дойче банк.

Неговата първа част предвижда застрояване на 22.2 дка, от които - 12 000 кв. м зелена зона. Комплексът ще съдържа 6 нискоетажни сгради с 444 апартамента с различни квадратури, както и обществена зона със СПА център, фитнес и басейн, ресторант, магазини, аптека, медицински кабинети, дневна занималня за деца, фризьорски салон, химическо чистене, полифункционална площ.

Резиденцията ще бъде ситуирана в кв. Манастирски ливади, като се планира застрояването на сградите в жилищния комплекс да бъде значително по-ниска от нормативно разрешената, с което да се осигуряват достатъчно комфорт, семеен уют и спокойствие за обитателите.

”Имаме възможност да построим 55 000 кв. м в комплекса, но ще се ограничим само до 43 000 кв. м, обяви управителят на Уинслоу Дивелъпмънтс Иван Мекушин.

Според Мекушин едно от предимствата на Уинслоу Гардънс е, че гаражите ще са под земята, като са предвидени по повече от едно парко место за апартамент. Още от улицата или от границата на имота колите ще влизат под земята, което ще означава, че зелените площи ще останат непокътнати за автомобили,” допълни той.

Компанията ще предложи на собствениците си поддръжка на общите част - осветление, зелени площи, гаражи, двор, алеи, фонтани, детски площадки, както и почистване на комплекса, безплатна доставка на вестници, поддържане на СПА комплекса и др.

Уинслоу Гардънс Резиденшъл Дивелъпмънт ще е първият жилищен комплекс в България с индивидуално газифициране. Това ще позволи всеки сам да контролира разходите си и да ги заплаща директно на доставчика – концесионера за района Софиягаз.

Финансирането на комплекса е осъществено от Райфайзенбанк, която предлага и до 90% финансиране на зелено. Цената за поддръжка на общите части на комплекса е 7 евро/ кв. м годишно, докато цените на зелено са 950 евро/кв. м.

Уинслоу Дивелъпмънтс ООД е българска фирма с английско участие. Основният й предмет на дейност е сферата на строително-инвестиционните проекти и недвижимите имоти. Създадена през 2001 г., до момента фирмата е завършила 5 проекта в гр. Банско, а още 2 ще бъдат завършени до 1 година.. Централата е в гр. София, но има и постоянен офис в Банско и в Лондон.

През 2006 г. фирмата сключва договор за партньорство с RREEF, инвестиционното звено на Deutsche Bank AG и двете страни образуват съвместна компания – джойнт венчър.
В началото на 2007 г. Уинслоу Дивелъпмънтс сключи договор с британския инвестиционен фонд – Луис Чарлс относно проект в село Баня, в Пирин планина. Проектът предвижда изграждането на луксозни къщи и апартаменти в парцел от 120 000 кв. метра на стойност над 112 милиона евро.