Успешно приключи увеличението на капитала на Сердика Пропъртис АДСИЦ

1065
Успешно приключи увеличението на капитала на Сердика Пропъртис АДСИЦ

Сердика Пропъртис АДСИЦ-София увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., като от записаните и платените акции фондът набра 150 хил. лв., съобщават от БФБ-София.

В увеличението на капитала участваха общо 12 лица, като от тях 10 физически и 2 юридически.

Общите разходи по публичното предлагане възлязоха на 4750 лв.

Сердика Пропъртис АДСИЦ предвижда закупуването и отдаването под наем на две офис сгради в София.

Според регистрационния документ на компанията, офис сградите ще са в близост до бул. "Витоша", а общата им разгърната застроена площ ще е 4 500 кв. м и 5 500 кв. м. Цената на придобиване се предвижда да е 4.5 млн. евро и 5.5 млн. евро, или по 1000 евро/кв. м.

През следващите 24 месеца, фондът ще се финансира чрез привлечените средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.) и второ увеличение на капитала до 20 млн. лв., което ще се извърши до средата на 2007 г.

Целта на ръководството на дружеството е придобитите имоти да се отдават на един наемател с цел минимизиране на риска от неплащане и намаляване на разходите по управление. Предвижданията са първата сграда да се отдаде под наем най-късно през юни 2007 г., а втората - през септември 2007 г.

Заложеният наем на кв. м офисна площ е 11 евро/кв. м. По данни от прогнозния баланс на дружеството за 2008 г. се предвижда печалба от 555 хил. лв., спрямо загуба от 1.296 млн. лв. за 2007 г.

В началото на февруари ЗПАД ДЗИ – Общо застраховане прехвърли дела си на Контракт София, притежаващо към настоящия момент 99.99%, докато ДФ Алфа Индекс Имоти има 0,01% от фонда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg